Itāļu kēksi ir slaveni visā pasaulē, jo nekur citur negatavo tik mīkstus, gaisīgus, aromātiskus gardumus. Šie kēksi tiek cepti gan Ziemassvētkos, gan Lieldienās, kā arī jebkuros citos svētkos.
Ziemassvētku kēkss ar žāvētiem augļiem būs lielisks, ja precīzi sekosiet receptei. Pievērsiet uzmanību izmantoto produktu kvalitātei!
Svarīga nianse: labāk ir iepriekš sagatavot Ziemassvētku kēksu, lai tas stāvētu vairākas dienas un būtu piesātināts ar žāvētu augļu aromātiem. Pēc 2-3 dienām to var sagriezt! Lieliska ideja ir iepazīstināt savus mīļotos draugus ar brīnišķīgu svētku kūku.
Sastāvdaļas:
– 800 g milti
– 1 glāze piens
– 1,5 glāze cukurs
– 40 g svaigs raugs
– 150 g sviests
– 3 olas
– 2 olas dzeltenumi
– 2/3 glāzes sukādes
– 150 g rozīnes
– 150 g žāvētas aprikozes
– 1 tējkarote muskatrieksts
– 0,5 tējkarote kardamons
Lasi arī: Īsts hīts Jaungada ballītei: salāti “Sniega karaliene” – īpaši patiks vīriešiem (foto recepte soli pa solim + VIDEO)
– 1 ēdamkarote sarīvēta citronu vai apelsīnu miziņa
– 2 iepakojumi vaniļas cukurs
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu (solu pa solim foto recepte)
Tevi noteikti interesēs
- Šie “atkritumi” jūsu dārzā ir visīstākais dārgums, ko gudri dārznieki nekad neizmet
- Vecāki man zvana katru rītu un pārjautā, vai tiešām neesmu mainījusi domas attiecībā uz gaidāmā bērna vārdu
- Maigais mājas pīrāgs “4 krūzītes”: garšīgs ēdiens, ar kuru mani lutināja omīte
- Šī planēta ir divarpus reižu lielāka par Zemi, uz tās ir dzīvība un okeāni: zinātnieki nāk klajā ar pārsteidzošiem faktiem
- Uzvāri Rozmarīnu katlā: vienkāršs paņēmiens, kas var mainīt tavu ikdienu
- Kam īsti paredzētas svītras vannas dvieļu galos: daudziem par to nav ne jausmas