Itāļu kēksi ir slaveni visā pasaulē, jo nekur citur negatavo tik mīkstus, gaisīgus, aromātiskus gardumus. Šie kēksi tiek cepti gan Ziemassvētkos, gan Lieldienās, kā arī jebkuros citos svētkos.
Ziemassvētku kēkss ar žāvētiem augļiem būs lielisks, ja precīzi sekosiet receptei. Pievērsiet uzmanību izmantoto produktu kvalitātei!
Svarīga nianse: labāk ir iepriekš sagatavot Ziemassvētku kēksu, lai tas stāvētu vairākas dienas un būtu piesātināts ar žāvētu augļu aromātiem. Pēc 2-3 dienām to var sagriezt! Lieliska ideja ir iepazīstināt savus mīļotos draugus ar brīnišķīgu svētku kūku.
Sastāvdaļas:
– 800 g milti
– 1 glāze piens
– 1,5 glāze cukurs
– 40 g svaigs raugs
– 150 g sviests
– 3 olas
– 2 olas dzeltenumi
– 2/3 glāzes sukādes
– 150 g rozīnes
– 150 g žāvētas aprikozes
– 1 tējkarote muskatrieksts
– 0,5 tējkarote kardamons
Lasi arī: Īsts hīts Jaungada ballītei: salāti “Sniega karaliene” – īpaši patiks vīriešiem (foto recepte soli pa solim + VIDEO)
– 1 ēdamkarote sarīvēta citronu vai apelsīnu miziņa
– 2 iepakojumi vaniļas cukurs
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu (solu pa solim foto recepte)
Tevi noteikti interesēs
- Kādus produktus drīkst ēst derīguma termiņa pēdējā dienā: ”Daudzi nezina un izmet, bet tā ir kļūda”by Sandra Vīgante
- Acis tumsā spīd, tie ļoti ātri skrien un medī kā vilki: zirnekļu suga, kas sastopama arī Latvijas dabāby Laura Andersone
- Septembris un oktobris gaidāms traks: sinoptiķi izsaka prognozi arī Latvijaiby Sandra Vīgante